Световните вицешампиони се прибраха от Швеция! Вижте как посрещнаха жълто-черните герои(СНИМКИ)

Юношите на Ботев (Пд) от набор 2004 се прибраха от Швеция след отличното си представяне на най-големия юношески турнир в света Gothia Cup. „Канарчетата“ грабнаха сребърните медали, след като на финала отстъпиха с 0:4 на Lizzy FC от Гана.

Водените от Георги Онов и Илия Иванов „жълто-черни“ футболисти се представиха изключително силно и по пътя си към финала записаха 9 победи и 1 равенство. Ботевистите успяха да победят отбори от Швеция, Хонг Конг, САЩ, Малайзия, Норвегия, Бразилия и Франция.

Със спечелването на сребърните медали Ботев стана най-успешният български отбор в историята на Gothia Cup. Тази година участие в световното първенство за юноши в Гьотеборг взеха 195 отбора от 35 държави, разпределени в 47 групи.

Момчетата от набор 2004 получиха право да участват на финалите в Швеция, след като спечелиха турнира Meet The World, провел се през пролетта в Сопот. Тогава „канарчетата“ грабнаха трофея в конкуренцията на Черно море, ЦСКА-София, Берое, Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и Славия.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ