България завърши на седмо място на Европейското в София

баскетбол - национали до 20 години станаха седми на Европейското в София

Националният отбор за младежи завърши на седмо място на Европейското първенство в София, Дивизия В. Така след поражението на четвъртфинал и слабия мач срещу Чехия, националите ни успяха да завършат с позитивен тон първенството и да заемат общо 23-то място в Европа, след като през 2017-а изобщо младежка селекция не бе събирана.

Българите завършиха с победа турнира, след като изиграха един от най-добрите си мачове на първенството и сразиха здравия тим на Белгия с 64:52. Националите ни започнаха много по-съсредоточено мача днес и доминираха през цялото първо полувреме.

Йордан Минчев вкара 25 точки, като наниза и три тройки, а добави и 7 борби и по 3 чадъра и отнети топки. Иван Алипиев се отличи със 17 точки и 7 борби, а Мирослав Васов приключи с 10 точки.

Минчев завърши като лидер на нашия тим с най-висок среден коефициент на полезно действие – 16,6. След него е Мирослав Васов – 14.4 и Иван Алипиев – 10,9.Алипиев е топ-реализаторът със средно 14,1 точки средно на мача. Минчев е втори по този показател с 14, а Васов – трети с 13,3. Капитанът бе най-добрият борец за българите с 8,8 овладени топки средно на мач, а Лъчезар Димитров бе най-добрият подавач – с 4,8 асистенции средно за цялата кампания.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ