No pay – no play! Левски гони трагичната си звезда заради бунт за пари! Не е истина какво си е позволил в съблекалнята!

Левски Олександриа (45)

Ръководството на Левски е вдигнало мерника на халфа Жорди Гомес. Причината не е само слабата игра на испанеца, но и фактът, че е бил инициатор на публичния израз на недоволството в отбора заради забавени заплати. Както е известно, още преди първия двубой срещу Вадуц в Лихтенщайн се заговори, че играчите на сините са бесни на шефовете, защото имат да получават определена сума. В дните след поражението с 0:1 на „Райнпарк“ собственикът на Левски Спас Русев на няколко пъти имаше срещи с играчите, за да се опита да успокои обстановката в отбора. Той обеща да се издължи на футболистите и спази думата си. В деня на реванша с Вадуц играчите получиха забавената им заплата.

Испанецът, който е юноша на Барселона, е бил най-деен в протестите си пред ръководството. Твърди се, че той дори си бил позволил да напише на дъската в съблекалнята „че без пари няма и игра“, или буквално „No pay – no play“.

Гомес е от най-скъпоплатените в състава, чистото му възнаграждение е на ниво около 30 хиляди лева. 33-годишният футболист има договор с Левски за настоящия сезон. Шефовете обаче ще потърсят начин за раздяла „в движение“.

От полузащитника се очакваше много повече. През миналата кампания той изигра общо 39 мача във всички турнири (включително и баража с Черно море за Лига Европа), в които отбеляза 5 гола. През сегашната бе титуляр в двата двубоя с Вадуц.

След отпадането от лихтенщайнците ръководството на Левски иска да свали бюджета за заплати.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ