Кайзер абдикира пред силен Левски след 92 минути геройства! „Син“ талант облян в сълзи след победния си гол!

Botev-Levski05

Левски  започна новия сезон в Първа лига с победа 1:0 над Ботев Пд в „Коматево“ след гол на младия Илия Димитров секунди преди края на срещата. „Сините“ надиграха категорично пловдивчани, но феноменални изяви на вратаря Даниел Кайзер през първото полувреме спираха 92 минути играчите от „Герена“, които днес бяха водени от временния си треньор Георги Тодоров. Той направи само една промяна в сравнение с реванша от Лига Европа срещу Вадуц – Мартин Полачек започна на вратата вместо капитана Митрев, който има семейни проблеми. За Ботев Николай Киров изненадващо остави Васил Шопов на пейката, предпочитайки да заложи на Густаво Афонсо зад Стивън Петков.

Левски започна по-опасно срещата и още в 4-та минута Давиде Мариани тества Даниел Кайзер с мощен удар от 20-тина метра. Вратарят на Ботев спаси с красив плонж. След центрирането от корнера Станислав Костов отклони с глава, но Кайзер с една ръка изби влизащата под гредата топка. В 17-та минута стражът на Канарчетата отчая отново нападателя с №29, който засече с глава на 4-5 метра от вратата. Кайзер обаче внимаваше и изби влизащата до страничния стълб топка.

Левски продължи да е по-активният тим в предни позиции, докато атаките на „жълто-черните“ се разбиваха някъде след централната линия. Жерсон Кабрал показа страхотно желание и тормозеше много отбраната на пловдивчани, но така и не успяваше да намери вярното решение за завършване на „сините“ нападения.  Пловдивчани за малко сами да вкарат вълка в кошара в 37-та минута, когато Ничев позволи на Костов да му отнеме на 30 метра вратата. Нападателят напредна и стреля силно с десния крак, но доста далеч от целта, въпреки че нямаше съперник близо до себе си.

Единственото положение за Ботев дойде в 42-та минута, когато Тодор Неделев стреля изненадващо от неудобна позиция при пряк свободен удар. Дебютиращият в Първа лига вратар Мартин Полачек обаче показа добра преценка и остави топката да излезе в аут.

Играчите на Николай Киров започнаха агресивно втората част и Неделев стреля от дистанция, но много неточно. Устремът на домакините можеше да бъде спрян много бързо, но фалцовият удар от статично положение на Давиде Мариани премина над гредата. В 53-та минута Кайзер пък направи феноменално спасяване. Костов напредна през центъра и пусна за Обертан в наказателното поле, който задържа добре и му върна на 7-8 метра от голлинията. Нападателят стреля веднага, но хванатият в крачка вратар на Ботев успя да се хвърли и с една ръка изби в корнер.

В 62-та минута Кабрал отправи силен диагонален удар, но покрай далечната греда. Секунди по-късно и Жорди Гомес стреля от границата на наказателното поле, но слабо и точно в ръцете на Кайзер.

Георги Тодоров предприе две бързи смени, пускайки на местата на Белмонт и Костов Ивайло Найденов и Илия Димитров. За Ботев дебют в 66-та минута направи Васил Шопов. Той замени Дуде Н’Донгала. Найденов пък изкара едва 13 минути на терена, тъй като получи контузия в глезена почти веднага след влизането си в игра. На негово място се появи Холмар Ейолфсон, който застана до Яблонски в центъра на отбраната, а Белаид мина в халфовата линия точно пред тях.

В 79-та минута Шопов центрира от десния фланг, а в наказателното поле Стивън Петков надскочи Яблонски и стреля с глава. Полачек обаче нямаше никакви проблеми да улови. Това бе първият точен удар в мача за Ботев.

До края на срещата „сините“ продължиха с натиска си и стигнаха до заслужено попадение 37 секунди преди края на добавените три минути! Гомес прати дълъг пас напред за Димитров, който чукна към Мариани. Той овладя и пусна надясно за Обертан, който прати успоредно на голлинията за младия нападател на Левски и той отбеляза от 2 метра първия си гол със синята фланелка, който се оказа и победен! Очите на Илия Димитров пък бяха пълни със сълзи след попадението.

БОТЕВ ПД – ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Ил. Димитров (90+2)

Ботев Пд: Кайзер, Филипов, Ничев, Кр. Димитров, Минев, Балтанов, Юсеин (84′ – Р. Апостолов), Неделев, Густаво (90′ – М. Георгиев), Дуде Н’Донгала (66′ – Шопов), Ст. Петков

Левски: Полачек, Цветкович, Белаид, Яблонски, Горанов, Гомес, Белмонт (63′ – Ив. Найденов – 76′ -Ейолфсон)Мариани, Кабрал, Обертан, Ст. Костов (68′- Ил. Димитров)

Съдия: Станислав Тодоров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ