Лудогорец тръгна икономично към Осмата

1

Лудогорец започна с победа защитата на титлата си – 1:0 над Етър в Разград, но вероятно треньорът на тима Пауло Аутуори ще има доста забележки към играчите си.

“Орлите” контролираха изцяло събитията и можеха да разгромят противника си, но вместо това спечелиха с един гол от “съблекалнята” на Вандерсон още в 3-та минута. В 87-та минута пък гостите имаха претенции за дузпа, след като Якуб Швиерчок игра с ръка в наказателното си поле след удар на Иван Стоянов от фаул.

В крайна сметка тимът от Разград постигна целта си и взе трите точки, преди първата среща с унгарския Види в сряда от втория кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Очаквано “орлите” започнаха вихрено срещата и успяха да поведат в резултата много рано. В 3-та минута Скерлев сбърка фатално при връщане на една топка към вратаря си. Кешеру пресече, подаде на Лукас Саша, който пък изведе Вандерсон в наказателното поле. Бразилецът с хубав удар по диагонала не остави никакви шансове стража на гостите.

До края на първото полувреме играта се водеше предимно в половината на Етър. Мисиджан и Кешеру обаче направиха няколко пропуска и не успяха да удвоят преднината на тима си. Единствената опасност за болярите пък бе далечен удар на Пехливанов, който мина далеч от целта.

След почивката ситуацията на “Лудогорец Арена” не се промени. Домакините атакуваха постоянно, докато болярите се отбраняваха. В 50-та минута Вандерсон и Мисиджан останаха сами срещу вратаря на гостите, но бразилецът действа егоистично и стреля от малък ъгъл. Малко след това Моци бе изведен в наказателното поле на Етър, овладя си топката и пробва удар от воле, но отново неточен.

В 69-та минута с пропуск се отчете и Сисиньо. Бразилецът бе изведен с хубав пас от Дяков зад защитата на гостите и също се полакоми. Вместо да подаде към свободните си съотборници, защитникът стреля много неточно с левия си крак от малък ъгъл.

Резервата на Етър Велко Батрович пък раздвижи малко играта на тима си и в няколко ситуации показа бързината си. Защитниците на Лудогорец обаче успяваха да го опазят, а в редките случаи, когато го изпускаха, извършваха нарушения срещу него.

При едно такова в 87-та минута Иван Стоянов стреля от свободен удар от около 30 метра, но топката се удари в стената. Повторенията обаче показаха, че Швиерчок е играл с ръка в наказателното си поле. Малко след това Батрович стреля опасно от свободен удар, но Ренан улови хладнокръвно. В минутите до края болярите дори натиснаха и внесоха много напрежение в наказателното поле на Лудогорец. В крайна сметка „орлите“ устискаха крехката си преднина и спечелиха трите точки.

Лудогорец – Етър 1:0

1:0 Вандерсон 3’

Лудогорец: Ренан, Натаниел, Моци, Форстър, Сисиньо, Саша, Дяков, Вандерсон (78 – Пауло), Мисиджан (74 – Лукоки), Марселиньо (63 – Швиерчок), Кешеру

Етър: Иванов, Стоянов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Пехливанов, Руменов, Почански (71 – Батрович), Стоянов, Петков (64 – Варела)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ