Само в 7DniSport.bg

Теди Салпаров разкри каква удивителна цел ще гони България на световното по волейбол

7 Dni Sport21.07.2018820
Национали Волейбол мъже Тренировка (10)

Либерото на националния ни волейболен отбор Теодор Салпаров отчете, че класиране в Топ 6 на предстоящото Световно първенство, на което сме домакини заедно с Италия, е основната цел пред отбора. Опитният състезател подчерта нуждата от постоянство по време на шампионата.

“На такива големи форуми наистина е тежко, когато за нашия отбор отсъства такива важни фигури. Лошото е, че по всяка вероятност Георги Братоев го губим и това е един голям минус. Да се надяваме, че другите момчета, повикани на неговата позиция, ще успеят да го заместят по най-добрия начин. Тези, които сме събрани тук, в това число Ники Николов, Теодор Тодоров, които не взеха участие (б.р. в Лигата на нациите), силно се надявам да бъдат с нас на това Световно. Те са много ключови състезатели за нашия отбор, доказали са го през годината. Затова ще се молим и ще палим свещи никой да не се контузва, за да може селекционерът Пламен Константинов да разполага с максимален брой състезатели. На такъв голям форум трябват много хора, за да се постигат резултати”, коментира Теди Салпаров.

В понеделник отборът заминава на лагер в Белмекен, където ще протече основната част от подготовката за турнира. Голяма част от основните състезатели демонстрираха решителност да се реваншират за слабите резултати, които регистрираха в приключилата Лига на нациите.

“Имаше миг, в който се замислих за отказване. Това е психическа и морална умора – когато те бият толкова много, а предвид лишенията, които правим, не заслужаваме да се излагаме по такъв начин на родна земя, пред родна публика. Срещу Канада и Бразилия направихме мачове, които показаха, че нашият тима има потенциал и може да се бори с най-големите отбори и да ги побеждавам. Трябва да ни е в главите преди Световното, че в залата във Варна сме побеждавали и Бразилия, и Канада. Ако излезем със същото себераздаване, имаме голям шанс да направим един хубав резултат”

“Феновете във Варна дори не се коментират. Винаги са ни помагали и там, и в София. Били са ни 7-ият играч. Повечето успехи ги дължим на тях. Пак се повтарям както при Лигата на нациите, но е много важно как ще стартираме. Ако тръгнем с много добри изяви в групата или – в главата ми се върти така – да излезем първи от групата, имаме шанс за голямата шестица. Това ни е основната цел. И Полша, и Иран са много добри отбори, играем тежко срещу тях, но не е невъзможно да ги победим”

“Мен ме притесняват всички съперници. Доказали сме, че бием големи отбори, а падаме от по-слаби противници. Постоянството ме притеснява. Силно се надявам то да ни е големият фактор – да държим едно ниво и да не правим грандиозни победи над големи сили, а на другия ден да паднем от по-скромни отбори. Това искам”.

“Плюсовете са, че много млади момчета взеха участие през годината в националния отбор, добиха увереност и оттук само ще надграждат. Играха срещу 15-те най-силни отбора в света, видя се, че имат потенциал. На фона на целия български спорт се вижда, че волейболът си ражда таланти и си върви. Явно сме такава нация – раждаме волейболни таланти, без значение в какво състояние е нашият спорт”, завърши либерото на България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ