Само в 7DniSport.bg

Пламен Константинов никога досега не е почвал подготовка с толкова разбит национален отбор! Само вижте!

7 Dni Sport21.07.20186800
Национали Волейбол мъже Тренировка Пламен Константинож(9)

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира надълго и нашироко подготовката на отбора за Световното първенство. “Лъвовете” се готвят на високопланинската база Белмекен, което според специалиста е добро решение, когато се касае за определен турнир.

Големият проблем пред него е свързан с множеството контузии на основни играчи и дори може да се стигне до там, че да се викне универсалният волейболист Мирослав Градинаров. В понеделник трябва да е ясно и дали ще се ползва Георги Братоев.

“Играчите идват след почивка. Травмите, които получиха на Лигата на Нациите, при някои са отшумели, но при други има и въпросителни. Това са 4-5 души, но едва ли ще се изясни в близките дни, може би ще трябва малко повече време.”

“Големият проблем ни е свързан със сроковете за заявяване на състезателите. На 30 юли трябва да заявим 22-ма, а ние не знаем поне за 5-6 човека дали ще могат да помагат. Това е по-голямото главоболие в момента и трябва да ги дублираме с поне още по един играч на този пост.”

“Т.е., както е ситуацията с Георги Братоев, ние трябва да имаме двама разпределители и поне още един резерва. Трябва да добавим и още един към тях, защото ситуацията с него не е ясно. А не искам да го изключим. Общо взето, такива са проблемите на всеки един пост, с изключение на либерата, които са стабилно без проблеми засега.”

“Затова трябва да направм някакъв избор. И затова може би ще отидем на вариант да извикаме и Мирослав Градинаров, защото може да дублира две позиции и да се впишем в тези 22 имена. Това е единственото по-ново нещо, че го викаме.”

“Теодор Тодоров не е ясно какво ще стане, той не е играл волейбол до този момент. Тепърва ще се изяснява дали може да влезе във форма. Ще видим и с Ники Николов как стоят нещата. Би трябвало поне неговата травма да се е стабилизирала.”

“Тодор Скримов след травмата още има болки в ахилеса. Боян Йорданов има болки в рамото след мача с Иран, има стеснение на канала. Има и киста на сухожилието, от две седмици е при доктора, прави процедури, слагаме инжекции, но се надявам след десетина дни да може да започне и той с волейбола. Ще бъде по-ограничено състоянието му.”

“Имаме всякакви теории за Братоев. Това е стрес-фрактура, която не е от сегашната травма, а я видяхме на резонанса след изкълчването в София. Едните лекари казват, че трябва да се направи задължително операция и да се сложи пирон. Другите казват, че може да опита и ако няма болка, да играе.”
“При всички положения, една операция го вади от Световното, а и от голяма част от сезона с Нефтохимик, защото те играят и в Шампионската лига. В крайна сметка имат амбиции и загубата му ще е болезнена и за тях.”

“Ако няма болки, може да опита и да я направи тази операция в последващ момент. Важно е да няма сериозен риск да се усложнят нещата. Утре лети за Париж и в понеделник ще направи последна консултация там, тя му е 4-а или 5-а. Обиколихме всички светила.”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ