Първо в 7DS: Белия реши сложен ребус! Ето кой ще поведе атаката на Ботев Пд срещу Левски

Ботев-Локо Горна05

В Ботев Пд са готови да изненадат Левски в днешния двубой на базата в Коматево. Мачът между двата отбора ще започне от 20:45 часа. За канарчетата срещата ще пропуснат нападателят Диого Кампос и защитникът Димитър Пиргов. В последния момент Николай Киров ще реши окончателно дали да заложи на Стивън Петков на върха на атаката. Златният жокер на жълто-черните претърпя операция преди около 2 месеца. Той игра в последните контроли на Ботев Пд, но пред щаба все още стои дилемата дали Стивън е готов да започне като титуляр в тежък двубой, в който ще има единоборства като този срещу сините.  В лагера на канарчетата се надяват именно Златният жокер да е шилото в защитата на Левски.

Белия е готов да заложи на Густаво Афонсо на върха на атаката, ако в крайна сметка реши, че Петков трябва да остане на резервната скамейка, научи 7DniSport.bg. Според запознати Киров още по време на лятната подготовка е замислял да пусне бразилеца на тази позиция, при положение, че Стивън не  готов на 100% за началото на първенството. Така няма е изненада точно 25-годишният кариока да започне като фалшива девятка срещу сините. Източниците ни твърдят, че има шансове дори едновременно като титуляри да започнат и Стивън Петков , и Густаво Афонсо. Това обаче ще се реши непосредствено преди началото на сблъсъка срещу Левски.

Интересното е, че ръководството на канарчетата се надяваше да успее да се раздели с Густаво. Идеята на шефовете беше да го продадат дори и срещу минимална трансферна сума, а в краен случай да прекратят договора му по взаимно съгласие. Причината е огромната заплата на Афонсо за стандартите на Ботев Пд в момента – 7000 евро. 7DniSport.bg вече разкри, че се водеха преговори с бившия му клуб в Бразилия Парана.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ 

На този етап трансферът му в Бразилия е пропаднал, довериха наши източници.

Броени часове преди днешния мач окончателно ще стане ясно дали Стивън Петков ще започне срещу Левски. Ако той остане на резервната скамейка, Белия ще направи интересни ротации сред играчите с офанзивни функции на терена. В такъв случай се очаква именно Густаво Афонсо да е тарана в стартовата единадесеторка.

Съществува вариант и Васил Шопов да играе на върха на атаката, след като в някои от контролите бе налаган на тази позиция. Тази опция обаче е по-малко вероятна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ