Габриела Петрова със сребро от Балканиадата

11

Габриела Петрова донесе първи медал за България от Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора. Сребърната медалистка в тройния скок от еврошампионата в зала от Прага 2015 се класира втора, след като се приземи на 14.34 метра (+1.4 м/сек) още в първия си опит. Възпитаничката на Атанас Атанасов, която има 14.40 м през сезона, направи още няколко хубави опита над 14 метра – 14.20 м, 14.32 м и 14.23 м, но не успя да подобри личния си рекорд за сезона, пише Sportal.bg.

Шампионка на Балканите още с първия си опит стана гъркинята Параскеви Папахристу, която се приземи на личен рекорд от 14.74 м и щеше да оглави европейската ранглиста за сезона, но опитът й беше с вятър малко над допустимите стойности (+2.1 м/сек). Гъркинята, чийто треньор е българският специалист Георги Помашки, е бронзова медалистка от Световното първенство в зала в Портланд през 2016 г. , има и европейски бронзови отличия в зала и на открито.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ