Палийски отсече: Няма финансови проблеми в Ботев Пд! Мечтата ни е гръбнакът на отбора да е от играчи, закърмени с любовта към клуба!

Георги Самуилов и Палийски

Президентът на Ботев (Пд) Ангел Палийски коментира ситуацията при „канарчетата“ преди началото на сезона в Първа лига. „Жълто-черните“ приемат Левски в събота на „Коматево“, с желанието и нагласата да зарадват бултрасите с престижна победа, която да им даде добър старт на кампания 2018/2019 година.

„Подготовката мина нормално по време на двата предвидени лагера. Хубавата новина е, че нямаме трайно контузени състезатели. Сезонът ни веднага започва с едно от големите дербита с Левски. Сигурен съм, че спортно-техническият щаб и футболистите ще излязат подготвени за мача. „Сините“ са един от силните отбори в първенството. Знаете, че след треньорска смяна мотивацията е двойна у играчите, които ще искат да излязат от лошата ситуация. Надявам се, че Ботев (Пловдив) може да победи. Винаги искам да побеждаваме. Няма да е лесно, но се надявам да бъдем крайни победители.

Смятам, че успяхме да запазим титулярния състав от миналата година. Това е изключително добре за отбора, след като не се беше случвало много отдавна в Ботев. С новите попълнение се надявам да изглеждаме още по-добре през този сезон. Най-положителното е, че успяхме да запазим титулярния състав на Николай Киров. Разбира се, че Жоао Пауло ще липсва, но той беше под наем при нас. След силните си изяви при нас сега се бори за титулярно място в Лудогорец. Той е нападател от много висока класа. Показа го, както в първия си престой в Ботев, така и през пролетта“, коментира Палийски пред Sportal.bg.

Финансови проблеми и липса на пари в Ботев?

„Категорично няма такова нещо. Футболистите на Ботев (Пд) са си взели всички заплати. Не знам откъде излезе тази информация, но мога да кажа следното: Освен, че запазихме 100% от титулярния състав, бюджетът на първия тим в момента е завишен с 20% от първоначално предвидения. Освободихме трима футболисти с високи заплати, които не бяха твърди титуляри в тима – Фелипе Бризола, Лазар Марин и Алваро Юлиано. Имаше оферти към двама наши футболисти, но бяха прекалено ниски, за което ръководството отказа да се раздели с тях. Трансферният прозорец затваря на 31 август, ако дотогава има оферта към наш футболист, която задоволява клуба и дадения футболист, сме се разбрали с треньора на негово място веднага да бъде взет качествен заместник.

Ние, като ръководство на Ботев, сме много щастливи, че имаме толкова талантливи юноши. Нашето желание е да почнат все повече да се налагат да играят първия отбор. Школата ни се развива много добре, като е крайно време да започнат да играят при мъжете. Мечтата ни е един ден гръбнакът на Ботев да бъде съставен от собствени юноши.

Когато играят чужденците, не е същото като да имаме собствени футболисти, закърмени с любовта и идеята на Ботев. Този сезон отново имаме шампиони на България в няколко възрасти, а днес набор 2004 година записа страхотен успех в най-големия юношески турнир в света Gothia Cup, след като се класира на финал“, сподели още Палийски, който обяви и целите на тима за предстоящия сезон.

Ботев Пд са носители на Купа България за 2017

„Ботев има винаги големи цели. Първата шестица е напълно реалистична цел, след като имаме обигран състав, който вече доста време играе заедно. На клуб като Ботев не му отива да няма цели. Дано да повторим и приказката от 2017 година, когато спечелихме Купата на България и после Суперкупата на България. Още съжалявам за полуфинала със Славия, като пропуснахме шанс да играем втори пореден финал. Няма да е никак лесно през този сезон, тъй като конкуренцията е много сериозна, но ние сме Ботев. Важно е да се развиваме, да ставаме все по-добри и да радваме фантастичните фенове на нашия клуб“, завърши Палийски пред Sportal.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ