Габи Петрова: Силата и волята ще решат Евро 2018

11

„Силата и волята ще бъдат решаващи на европейското първенство“, убедена е звездата в леката атлетика Габриела Петрова. Шампионатът на Стария континент в Берлин е от 7 до 12 август. Българката е сред фаворитите за медалите в тройния скок. Тя се намира в страхотната форма.

„Ще бъде много трудно състезание заради близките резултати в ранглистата – добави пред „България Днес“ 26-годишната Петрова. – Успях да се запазя здрава през цялата подготовка. Променихме доста работата във фитнеса заради моите проблеми с гръбнака. Заедно с целия екип около мен успях да се съхраня.“

Петрова ще направи тест на уменията си по време на балканиадата в Стара Загора, която ще протече в петък и събота. Тя ще участва в своята коронна дисциплина, както и в скока на дължина.

„Чувствам се нормално и ще се опитам стъпка по стъпка да вървя нагоре – добави Петрова. – Хубаво е, че ще има конкуренция от състезателки, с които ще спорим и на европейското първенство.“

Петрова направи своя голям удар през 2015 г. Тогава тя стана втора на европейското първенство в зала (14,52 м) и остана четвърта на световния шампионат на открито (14,66 м). Журналистите оцениха успехите й и я поставиха на първо място в анкетата Спортист на годината.

През този сезон Петрова постигна на два пъти 14.40 м, с което се нарежда на пето място в ранглистата.

„Самочувствието идва от начина, по който скачам и се чувствам на стадиона“, признава лекоатлетката.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ