Ботев Пд на крачка от историята! Полетът на канарчетата в Швеция продължава след обрат срещу бразилци

Ботев Пд - класиране за полуфинал на Готия Къп

Приказката на Ботев Пд в Швеция продължава с пълна сила! „Канарчетата“ постигнаха великолепна победа с 3:2 над Pequeninos Do Jockey от Бразилия и се класираха за полуфиналите на Gothia Cup.

Момчетата на Георги Онов срещнаха сериозна съпротива от „кариоките“ и на два пъти изоставаха в резултата. Бразилците откриха в 11-ата минута, когато Артур Араужо се разписа с удар от близка дистанция.

В 20-ата минута Иван Иванов изравни, но секунди преди края на първата част Артур Араужо с диагонален удар реализира второто си попадение. В 30-ата минута ботевистите получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Иван Аврамов.

7 минути по-късно Аврамов си изпроси глупав червен картон за реплика и до края „жълто-черните“ бяха с човек по-малко. В 48-ата минута Бисер Бонев пусна великолепен извеждащ пас към Никола Гелин, който преодоля технично вратаря и на празна врата прати топката в мрежата, хвърляйки пловдивчани в екстаз.

По този начин Ботев изравни най-доброто българско представяне на турнира, а по-късно днес „канарчетата“ могат да станат първия български отбор, който е достигал до финала на най-големия юношески турнир в света. В спора за място на финала момчетата на Георги Онов ще се изправят срещу френския Merignac, S.A от 16:30ч.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ