Национал на България дебютира за новия си колежански отбор с контроли в Австралия

баскетбол - Иван Алипиев

Иван Алипиев ще изиграе първите си мачове за Лойола Меримаунт Лайънс в Австралия, разкрива BGbasket.com.

Университетският тим, в който Алипиев ще продължи кариерата си, ще направи първия си лагер от предсезонната подготовка именно на австралийска земя.

Буквално дни след края на Европейското първенство за младежи U20, българският талант ще отпътува за началото на новия етап пред себе си първо до Лос Анджелис, където е базиран университетът, и оттам за Австралия. В края на юли Алипиев е очакван от Лойола в Лос Анджелис, а десетина дни по-късно заминава на ново презокеанско пътешествие.

Отборът на Лойола Меримаунт трябва да пристигне в Мелбърн на 11 август, като освен тренировки и мачове, играчите ще могат да разгледат и забележителностите на един от най-големите градове в Австралия.

Алипиев и новият му тим ще изиграят три контроли в Мелбърн, на 13, 14 и 15 август, а на 17-ти е и последната проверка в Каиърнс, при Великия бариерен риф. На 20 август Лойола се отправя обратно за Лос Анджелис.

Сред съперниците в контролите на Лойола в Австралия е настоящият шампион в местната лига Мелбърн Юнайтед.

„Новите играчи ще могат да се запознаят добре с тези, които вече са с нас. Ще покажем и какво можем на чужда земя. Искаме момчетата ни да се запознаят и с друга култура и да научат нещо от това пътуване,“ заяви старши треньорът Майк Дънлап.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ