Емоционалният Венци Стефанов: Уважавам Левски, но мразя вандалите, които обиждам мен и покойното ми дете

венци стефанов

Славия продължи във втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като отстрани финландския Илвес (Тампере). „Белите“ спечелиха първия мач като гост с 1:0, а днес победиха и на реванша с 2:1. В следващия кръг българският тим ще се изправи срещу хърватския Хайдук (Сплит).

„Доволен съм от това, че момчетата се раздадоха, от победата. Доволен съм от това, че продължаваме в следващия кръг. Не искахме да мислим и говорим за Хайдук преди да завърши днешният реванш. Ще бъде много тежко, защото виждате, че Хърватия е световен вицешампион. Важното е да излезем и да играем така, както играхме тези два мача – да се раздаваме“, каза Венцеслав Стефанов след края на двубоя.

Президентът на Славия коментира и представянето на родните отбори в Европа: „Да ви кажа… За Лудогорец съм спокоен, тъй като там има силни футболисти. Те ще продължат в Шампионската лига. Мисля, че не съм аз човекът, който да дава рецепти. Гледаме само в нашата кухня. Стараем се да даваме шанс на българските футболисти и да вървим напред. Аз много желая ЦСКА да продължи. Но ги няма тези футболисти с това чувство. Виждате, че българите се раздадоха както се казва, до последна капка кръв. Дано занапред повече отбори могат да разчитат само на наши момчета. Пътят за България е само с наши футболисти.“

На въпрос за отпадането на Левски, Венци Стефанов отговори: „Знаете ли, аз много уважавам Левски. Имам много приятели в Левски, уважавам ги, но мразя тези хора, които вандалстват на терена, вечно са ме обиждали – мен, покойното ми дете и семейството ми. Затова така се отнасям към тях. Не знам дали видяхте, но днес на трибуните имаше майки с деца, бебешки колички. Искам по-често да виждаме деца и щастливи хора на трибуните, без ексцесии и издевателства.“

На Златомир Загорчич съм поставил цел да направи боеспособен отбор, да дава шанс на наши деца. Галин Иванов е много голям мъж, благодаря му, че се развава. Разбрали сме се, че когато пожелае, ще му дам шанс. Но мисля, че сега се чувства добре при нас, лидер е. Ако отиде в някой отбор, трябва да е, защото си заслужава, а не на гъза на географията.

Безапелационно Лудогорец ще бъде шампион, нищо не е в състояние да ги спре. Имат много силен отбор и ще бъдат още по-силни.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ