Славия продължава да изумява! Белите поставиха Илвес на колене, Галин Иванов и компания чакат среща с Хайдук (Снимки)

Славия Илвес (22)

Славия се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като отстрани финландския Илвес (Тампере). “Белите” победиха с 2:1 съперника си и след успеха си с 1:0 преди седмица в Хелзинки продължават напред с общ резултат 3:1. Резултатът бе открит в 36-ата минута от Галин Иванов. Мариус Нубиси изравни в 55-ата, но само минута по-късно Иванов отново възстанови преднината на „белите“.

В началото на мача двата тима започнаха предпазливо и опасностите липсваха с изключение на един удар на Милчо Ангелов, който се оплете във външната страна на мрежата на Хиландер. Постепенно Славия взе инициативата и организира няколко по-масирани влизания в полето на съперника и така се стигна до 36-ата минута. Тогава при една многоходова атака Иванов се оказа непокрит фронтално в наказателното поле на Илвес и хладнокръвно вкара за 1:0.

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

В първите минути на втората част домакините отново бяха по-активният тим, но гостите издебнаха своя момент в 55-ата минута и изравниха с първата си опасност в мача. Нубиси бе изпуснат от защитата на Славия и с удар от въздуха прониза Стергиакис. Само минута по-късно обаче Иванов възстанови преднината на българите и върна спокойствието в тима. Галин напредна през центъра на полето на съперника и с техничен удар не остави шансове на вратаря.

След бързия втори гол „белите“ заиграха още по-спокойно и можеха да стигнат и до по-изразителен успех. Пропуски направиха Йомов, Ангелов и резервата Владислав Узунов. Съперникът от своя страна се опита да наложи някакъв натиск, който да донесе попадение, с което да се върнат в мача, но атаките им бяха ялови.

Така Славия се класира заслужено за следващата фаза на Лига Европа. Във втория квалификационен кръг съперник на тима от Овча Купел ще е хърватският гранд Хайдук (Сплит). Първият мач ще е само след седмица и е гостуване на българския тим.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ