46 заявки от 11 националности за предстоящото Рали Сливен

01jpg

След удължаване на срока за подаване на заявки, своето желание за участие са обявили цели 46 екипажа от общо 11 народности, счупвайки рекорда за най-много националности от WRC „Рали България“ насам (16), пише Bgrallyhd.com.

Така ралито под сините камъни за поредна година се очаква да се превърне в един истински празник за феновете.

В RC2 своята заявка за участие са подали пет екипажа, като два от тях са зад волана на R5 автомобил. Румънските асове Дан Гиртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5) за пореден път обявяват своето желание да покорят сливенския балкан. За съжаление обаче двамата претърпяха сериозен инцидент по време на рали „Харгита“, кръг от националния шампионат на Румъния. За щастие екипажа е невредим, но техния автомобил отнася сериозни щети.

Така участието на топ румънския екипаж на „Монбат Рали Сливен“ остава неясен. Въпреки това наши източници разкриха, че екипа на Гиртофан прави всичко възможно за да се намира на старта през следващата седмица.

Този инцидент може да повлияе и на участие на сина на Дан Гиртофан – Андрей Гиртофан, който за рожденният си ден ще получи като подарък от баща си, Пежо 208 R2 за и участие на „Монбат Рали Сливен“.

От българска страна на върха на копието в RC2 ще бъде екипажа на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Шкода Фабия R5), който успяха да натрупат ценни километри на рали „Твърдица“ с победата си, въпреки дъждовните условия. Екипажа на „Мегапорт“ ще продължи атаката си към националната купа и в Сливен, изправяйки се срещу още по-сериозна конкуренция.

Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (Мицубиши Лансър Ево IX) определено няма да се дадат лесно, след като варненския екипаж се бори за точките в ERT шампионата на ФИЯ. В RC2 своята заявка за участие са подали добре познатите у нас Мустафа Чакал (Мицубиши Лансър Ево IX) и Влад Козма (Субару Импреза). За огромно съжаление на публиката през тази година Пламен Стайков и Давид Кварацхелия няма да участват.

Калин Бенчев/Александър Спиров (Субару Импреза WRX STI, Е1) също ще вземат участие с надеждите да покажат пълния потенциал на автомобила си, както направиха с етапната си победа на рали „Твърдица“. В E1 своята заявка за участие са подали и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (БМВ Е30), Тодор Атанасов/Владимир Владимиров (ВАЗ 2108), Михайл Бонев/Димитър Гочев (Пежо 106) и Марио Попов/Даниел Мечкинян (Форд Фиеста ST).

В RC3 също не липсва интерес с девет заявени екипажа, сред които и два гръцки в лицето на Александрис Еманолу/Михалис Капирис (Пежо 206 RC) и Василеос Каравасилис/Костантинос Карлитис (Хонда Сивик). Дамите Диана Стоянова/Иванела Иванова продължават със своята програма зад волана на новия за тях автомобил Хонда Сивик. В този клас ще вземе участие и един от най-силните сливенски екипажи в лицето на Дилян Станков/Станислав Рашев (Рено Клио).

При RC4 броя на заявките е доста сериозен с 14 заявени екипажа. В този клас с нови автомобили ще дебютират Даниел Попов/Ангел Башкехайов, който ще представят пред българска публика своя Опел Адам Kъп, с който взимат участие в германската „Адам Купа“. Впечатление прави и участието на Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамос зад волана на Пежо 208 R2. С още едно Пежо 208 R2 очакваме да пристигне в Сливен и румънския екипаж на Чангор Шабо/Маркус Адреою зад волана на Фиеста R2.

Шампионите Тихомир Стратиев/Добрин Борисов, също ще вземат участие, но за сметка на това своята заявка за участие не са подали Григор Григров/Даниел Миленков.

13 екипажа са подали заявка за участие в клас RC5, като сред тях са и екипажите на Хюндай Рейсинг Трофи, които са пет на брой.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ