Отпускат средства за ремонт на пистата, на която тренира Алекс Начева

01f

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на Александра Начева и треньора й Стойко Цонов за спечелената титла в тройния скок от Световното първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере (Финландия) и сребърния медал от Европейското първенство до 18 г. в Дьор (Унгария). Българската скачачка извоюва златото с отличните за възрастта й 14,18 метра. Този резултат е европейски рекорд за девойки до 18 г. и най-добро постижение в света за сезона за девойки до 18 и до 20 г. Това е първа световна титла за България в тази възрастова група от 2006 г. насам.

„Благодаря Ви за това, което направихте. Световна титла с толкова сериозен резултат е нещо фантастично и искрено Ви поздравявам за успеха. Прекрасно е, че Александра ще участва и на Европейското първенство за мъже и жени, защото там тя ще придобие безценен опит. Убеден съм, че Алекс ще премери успешно сили с най-големите, а след това очаквам да спечели квота и за Олимпийските игри в Токио“, каза министър Кралев.

Освен на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин през август, на Александра Начева предстои и участие в Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври.

По време на срещата, на която присъства и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше обсъдена и мащабната програма за атлетическа инфраструктура, която стартира още по времето на първия министерски мандат на Красен Кралев. Най-сериозният проект беше реконструкцията на стойност 7 млн. лв. на „Асикс Арена“, която не беше използвана за лека атлетика от 2011 г. насам. Бяха извършени ремонти на пистите в Сандански и Хасково и бе газифицирана закритата писта в Сливен.

В момента тече процедура за ремонт на стойност 139 000 лв. на закритата лекоатлетическа писта в Пловдив, на която води своята подготовка Александра Начева.

През август ще бъде готова закритата писта на Локомотив (Пд), на която тренира Габриела Петрова, като стойността на реконструкцията е 515 000 лв. Предстои да бъде обявена обществена поръчка на стойност 365 000 лв. за ремонта на втората кръгла атлетическа писта в България – зала „Добротица“ в Добрич. Подготвя се обществена поръчка на стойност 388 000 лв. и за ремонт на закритата атлетическа писта в Кюстендил. Ремонтира се откритата писта на Националния стадион „Васил Левски“. Закупено е атлетическо оборудване за лека атлетика за високопланинската база „Белмекен“. През септември ще бъде обявена обществена поръчка за ремонт на стойност 4 млн. лева за стадион „Академик“, който се намира в непосредствена близост до „Асикс Арена“, където ще се оформи център за леката атлетика.

Добромир Карамаринов изтъкна, че когато всички проекти бъдат завършени нуждите на българските лекоатлети по отношение на спортната инфраструктура ще бъдат изцяло обезпечени.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ