Локомотив (София) наби Добруджа и се доближи на точка от лидера

локомотив_София

Локомотив София победи Добруджа с 4:1 в двубой от 23-ия кръг във Втора лига. Гостите откриха рано резултата чрез Миросла Пушкаров (9), разписвайки се с глава, а девет по-късно Мики Орачев възстанови равенството с красиво изпълнение от дистанция. „Столичните железничари“ направиха пълен обрат чрез Лео Дуарте (27), а Светослав Диков (33) покачи преднината на столичани. През втората част темпото на игра спадна, но в края на двубоя Томислав Павлов (89) с дебютното си попадение за Локомотив София оформи крайния резултат.

По този начин „столичните железничари“ се доближиха на точка зад лидера Пирин Благоевград и продължават битката за първата позиция във Втора лига. От своя страна Добруджа остана на десетата позиция с актив от 24 точки.

В 9-ата минута гостите откриха резултата. Стефан Митев центрира от фаул в наказателното поле, където Божидар Митрев не се намеси добре и Мирослав Пушкаров с глава реализира.

„Червено-черните“ опитаха мигновено да изравнят и опитаха висока преса. В 16-ата минута Николай Цветков стреля от границата на наказателното, принуждавайки Димитър Илиев решително да избива.

Две по-късно домакините възстановиха равенството. Мики Орачев опита центриране в наказателното поле, което се превърна в изстрел, който изненада вратаря на Добруджа и топката влетя неспасяемо под гредата.

В 33-ата минута Локомотив София реализира и трето попадения. Светослав Диков бе изведен в наказателното поле от Красимир Милошев, след което нападателят хладнокръвно реализира под плонжа на Димитър Илиев. Това бе и 17-и гол за голмайстора на „столичните железничари“ през сезона.

До края на първата част двата тима си размениха по една опасност, но до повече попадения не се стигна и стличани се оттеглиха с два гола аванс на почивката.

През второто полувреме двата тима намалиха темпото и действията на терена се развиваха предимно в центъра на терена, което не носеше опасности пред една от двете врати.

В 70-ата минута Цветан Илиев центрира в наказателното поле, където Стефан Митев стреля с глава, но при този изстрел Божидар Митрев не трябваше да се намесва и топката премина над вратата.

В 87-ата минута Томислав Павлов изведе отлично в наказтелното поле Марио Петков. Централният защитник остана очи в очи с Димитър Илиев, но изстрелът му бе париран от вратаря на гостите. Веднага след това Александър Александро отправи изстрел от дистанция, но топката премина поркай десния страничен стълб.

Две по-късно Локомотив София реализира и четвърто попадение. Изстрелът на Светослав Диков бе блокиран, след което Томислав Павлов при добавката реализира в долния десен ъгъл, което бе и последното действие на терена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ