Ел Маестро мисли за много промени, но прави само две! Сърбинът ще сваля първи евро-скалп за колана на ЦСКА от 8 години

ЦСКА Рига (12)

Днес от 19:30 часа на стадион „Сконто“ в латвийската столица ЦСКА излиза срещу едноименния местен тим в мач реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Армейците влизат с аванс от 1:0 в първата среща. Целта пред възпитаниците на Нестор Ел Маестро е само една -елиминиране на съперника и достигане до сблъсъци с австрийския Адмира Вакер (на 26 юли на „Армията“ и 2 август като гост).

Всички в лагера на червените са надъхани за краен успех. ЦСКА не е отстранявал съперник в Европа от 8 години. През сезон 2010/11 в плейофите на Лига Европа те отстраниха уелския ТНС и влязоха в груповата фаза на надпреварата. В нея постигнаха и последната си победа като гост – с 2:1 над австрийския Рапид във Виена.

След това червените имаха три последователни отпадания на първото стъпало на евротурнирите. През сезон 2011/12 напуснаха Лига Европа след 0:2 като гост и 1:1 у дома срещу Стяуа. Година по-късно – 2012/13, бяха елиминирани от словенския Мура след 2 равенства и допуснат гол у дома – 0:0 и 1:1. През 2014/15 отново в Лига Европа последва абсолютно идентично напускане, но този път от молдовския Зимбру -1:1 у дома и 0:0 като гост.

Макар и само с един официален мач под ръководството на Ел Маестро, ЦСКА изглежда като състав, който знае какво иска и как да го постигне. Със сигурност треньорът ще се опита да изненада с нещо наставника на домакините Виктор Скрипник. Очаква се предводителят на червените да направи промени по двата фланга на атаката.

В първия мач срещу Рига по крилата атакуваха Жоржиньо и Енрике, които обаче не се представиха убедително и най-вероятно ще бъдат заменени в реванша. В стартовите 11 със сигурност ще влезе напълно възстановеният от контузия в коляното Десподов. Той ще напада по десния фланг.

Отляво пък се очаква да започне Едвин Джеси. В първия мач той замени още на почивката Енрике и се представи на добро ниво, като пораздвижи атаката на червените. Затова и почти сигурно сега ще получи шанс като титуляр вместо бразилеца. Както в първата среща, така и в реванша, Тиаго ще бъде в ролята на фалшива деветка. Има и вариант, при който той да бъде върнат на любимата си позиция на плеймейкър. Това ще стане само ако Кирил Десподов бъде поставен на върха на атаката.

Ел Маестро има известни колебания за отбраната. Там опция пред него е Секулич, който бе десен бек в първия мач да действа до Бодуров в центъра на ариергарда, а на фланга да застане Стивън Перейра. Ел Маестро обаче по-скоро ще се спре на конфигурацията в защита от първия мач. В халфовата линия ще действат Рубен Пинто и 17-годишният Валентин Антов, а изнесен пред тях ще е Малинов.

С отбора не пътуваха Китанов и Дюлгеров, а с контузии са Манолев и Стойчо Атанасов. Александър Георгиев пък бе пратен под наем в Септември.

Днес в Рига армейците ще трябва да не се огъват в единоборствата. Те не бива да правят и излишни фаулове в близост до наказателното си поле, за да не могат домакините да се възползват от силната си игра при статичните положения.

Домакините няма какво да губят. Едва ли обаче Виктор Скрипник ще реши да хвърли подопечните си в атаки още от самото начало. По-скоро Рига отново ще действа както и в първия мач -ще дебне шанса си. Това го доказват и срещите на тима от вътрешното първенство (Рига е втори в Латвия). Тимът бе в серия от шест поредни победи (в шампионата и купата), в които не допусна гол.

Лига Европа, първи предварителен кръг, реванш:

РИГА – ЦСКА (в първия мач 0:1)

Вероятни състави:

РИГА: Озлос, Габовс, Черномордис, Баенко, Куракинс, Панич, Шарич, Енин, Вушурович, Дейвис, Лемаич

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Пинто, Антов, Малинов, Десподов, Джеси, Тиаго

Стадион: “Сконто”, Рига
Съдия: Фуркат Атажанов (Казахстан)

Начало: 19:30 часа

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ