Бивш №6 в световния тенис подпомага на Албена за Европейски курорт на спорта 2019

TENIS-DP: Finále - Kuèera - Ljubièiè

В курорта “Албена” стартира подготовката за домакинството на “Европейски курорт на спорта 2019 година”. В тази концепция са заложени провеждането на тенис турнири от най-висока категория. Карол Кучера – едно от големите имена на словашкия тенис и бивш №6 в света пристигна край морето, за да предаде своя организационен опит на домакините. Част от програмата му включваше и изиграването на демонстративен мач на двойки. Негов партньор на корта беше германката Албена Фрик. Двамата се изправиха срещу кмета на Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на футболния “Добруджа” Николай Милков. Срещата се изигра на новия тенис комплекс в курорта. През кариерата си Кучера е постигнал близо 300 победи, преди да се откаже от активния спорт през 2005 година и е спечелил 6 индивидуални титли от турнирите на ATP. През 1998 година записва най-високото си класиране в световната ранглиста, като се изкачва на 6-а позиция. По време не посещението си в курорта „Албена“ председателят на словашката федерация по тенис сподели:

„Определено това място тук изглежда готово да приеме тенис турнири от ниво “Чалънджър”. Има всичко необходимо, за да привлече хората да дойдат тук и да гледат тенис от високо ниво. За децата тук ще е невероятно. Комплексът наистина предлага много възможности“.

„Ние искаме да въведем „Албена“ в Европа, защото предлагаме много добри условия за спортуване на хората. Затова сме поканили и хора като Карол Кучера, за да види, че сме отворени да бъдем част от голямото тенис семейство в Европа“, заяви Ервин Линбихлер, мениджър “Спорт” в курорта “Албена”.

Спортният календар на курорта за следващата година включва и провеждането на спортни събития за деца, юноши и девойки. Тече усилена подготвка освен за международни състезания по тенис, за силни турнири по футбол и тенис на маса. Не на последно място ще се акцентира и към плажните спортове и голфа.

Брой влизания: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ