Много важен и качествен баскетболен треньор идва в България

баскетбол - Кенет Уеб главен треньор на баскетболните лагери на Найк

Главният треньор на един от най-посещаваните баскетболни лагери на Nike ще дойде в България.

Това е Кенет Уеб, бивш баскетболист с 16 сезона като професионален играч в Америка и Европа. Избран в драфта на NBA от Ню Джърси Нетс, пише Bgbasket.com.

След състезателната си кариера практикува треньорство в Исландия, Дания, Норвегия и Португалия.

Треньор, който взима най-доброто от американския и европейски стил на игра. Започва да прави баскетболни лагери за деца преди повече от 30 години, докато играе в Америка. Той е най-добрия треньор в Норвегия за последните 10 години.

Българинът Кирил Райков е част от треньорския щаб на Nike лагера в Ню Джърси вече 7 години и е главният кондиционен треньор там. Всяко лято деца от цял свят идват специално заради лагера, за да усъвършенстват основите в баскетбола.

Райков има важна роля в програмата на лагера с неговата специалност – физическата подготовка.

Кирил Райков официално покани Кенет Уеб да дойде в България на един от бъдещите му баскетболни лагери. Кен прие с удоволствие и каза, че много му харесва България след като беше за първи път през септемрви 2017-та на сватбата на Кирил. Той сподели, че с радост ще дойде и да помогне на младите таланти да подобрят играта си.

Снимка: 2sport4life.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ