ФОТОФАКТИ B 7DS: Лумпениадата срещу Вадуц с катастрофални последствия? Левски изхвърча от Европа за години напред?

Левски Вадуц 2ро (28)

Левски излетя вчера от Лига Европа след срамна и недостатъчна победа с 3:2 над Вадуц. „Сините“ имаха нужда само от още един гол, за да елиминират тима от Лихтенщайн, но вместо това се прибраха в съблекалнята под освирквания и викове „оставка“. И това бе по-приятно от това, което изживяха футболистите на съперника. Цяла Европа видя как от трибуните на сектор „В“ към пистата полетяха камъни, седалки и всякакви подръчни материали след последния съдийски сигнал. Бесните левскари явно се целеха в своите „любимци“ и треньора Делио Роси, но под обстрела попаднаха играчите на Вадуц и сега това може да докара много сериозно наказание на „синия“ клуб.

Справка в дисциплинарния правилник на УЕФА показва, че Левски ще отнесе финансова глоба. Ако има засегнат съперников футболист от хвърлените предмети, наказанието ще бъде утежнено.

Въпросът, който вълнува всички фенове и изплува след лумпенските прояви снощи на „Герена“, е само само един: Ще бъде ли изхвърлен Левски от европейските клубни турнири за следващите няколко години? Преглед в правилниците на УЕФА не предвижда такова наказание за първо подобно провинение като това на „сините“ фенове снощи. Изваждане от турнирите е предвидено при повторна издънка, така че на „Герена“ ще трябва да имат едно наум най-малко и при следващото си участие в континенталните надпревари.

Припомняме, че през 2016 г. Левски получи наказание да играе един мач пред празни трибуни заради расистки прояви на свои привърженици в мачовете с Марибор.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ