Световната шампионка Алекс Начева с разтърсваща изповед в ефира

3

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години Александра Начева, нейният треньор Стойко Цонов и родителите й току що говориха по „Здравей, България” по Нова Тв.

Както е известно, Алекс покори върха на планетата в Тампере с лично постижение от 14,18 метра.

Ето по-интересното от това, което казаха Начева, Цонов и майката на шампионката:

Александра Начева:

„След шестия опит и фаула на кубинката, чак тогава се зарадвах истински.

Ако знаех, че ще скоча 14,18 метра, щеше да ми е по-спокойно, защото втората е с по-малък резултат.

Бях притеснена, когато направих фаул в първия опит, мислех, че и втория ще е фаул, и в третия ще трябват много усилия, за да вляза в осмицата. Но стана.

Неочаквана или желана титла? Работила съм доста за нея, не исках да имам очаквания, защото след това ще съм разочарована. На европейското имах очаквания, но станах втора, затова във Финландия нямах очаквания. Все пак това са състезателки до 20 години и следващата година ще са жени, а аз съм на 16 и скоро ставам на 17.

За европейското в Берлин през август за жени нямам очаквания, ще опитам да постигна резултат, към който ще се стремя.”

Стойко Цонов:

„Очаквах резултат от порядъка на 14 метра, защото тя го скочи още на европейското в Дьор. Там имаше малшанс с малък фаул, но се видя, че скача в рамките на 14 метра, както и на републиканското у нас. Очаквах изненада от кубинката или китайката, която, обаче я нямаше. Бяха други две, но не бяха на това ниво. Кубинката има ниво, но може би през последните една-две години не се е подготвила както трябва. Надявах се никой да не скочи 14 метра, защото ние бяхме там някъде. Алекс даже надскочи себе си, изненада и мен, това постижение бе предвидено за след 3 години. Доста по-рано се получи. На европейското за жени в Берлин ще искаме да преодолеем дванайсетицата.”

Майката на Алекс:

„Стигна до този успех с много труд и лишения. Дори на дискотеки не ходи, въпреки че не обича, не се среща и с приятели, което не одобрявам като родител. Алекс е дете мечта. Емоциите сега са толкова силни, че дори не мога да се разплача.”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ