Иван Алипиев получи приза в памет на Рачо Колев

Младежкият национал Иван Алипиев получи приза “Рачо Колев – едно сърце, една игра” за най-добър млад български играч. Наградата се връчва на най-добрият млад български баскетболист до 21-годишна възраст след ежегодна анкета сред спортните журналисти и е в памет на нашия колега и приятел Рачо Колев, който ни напусна без време преди повече от пет години.

Алипиев, който от есента ще продължи кариерата си в колежанското първенство на САЩ, където ще играе за Лойола Маримаунт Юнивърсити. Двуметровият юноша на БУБА Баскетбол ще навърши 19 години в края на юли, а в момента е основна част от националния ни отбор за младежи до 20-годишна възраст, който участва на ЕвроБаскет Дивизия “Б” в София.

Алипиев получи приза преди днешния мач на националите с Молдова. Той е четвъртият носител на отличието след Станимир Маринов, Димитър Димитров, стигали до приза веднъж и Александър Везенков, който е печелил четири пъти.

За последно в НБЛ Алипиев игра за Академик (София).

СНИМКА: Bgbasket.com

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ