Световен шампион дойде на турнира по скокове във вода в София

1

Двукратният световен шампион и бронзов медалист от олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Глеб Галперин ще бъде специалният гост на деветото издание на в международния турнир по скокове във вода Купа „София“, организиран от СКПС Витоша Дайвинг. Надпреварата ще се състои от вторник до петък (17-20 юли) и в нея ще вземат участие 160 състезатели от 9 държави. Понастоящем Галперин е президент на Московската федерация по скокове във вода.

Това е най-силният турнир в Югоизточна Европа за някой от възрастите. Държавите са: България, Великобритания, Германия, Гърция, Румъния, Русия, Украйна, Холандия, Финландия

Тази година отборните призове ще бъдат мемориални в памет на наскоро починалата Виолета Михайлова и на съпруга й Любомир Михайлов. Те са треньорите на Георги Чобанов, запалили по скоковете във вода и по спорта въобще организатора на турнира. Официалното откриване е от 16:00 ч. днес, пише BGswim.com.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ