Тереза Маринова със силни думи за първата в света Алекс Начева

44

„Алекс Начева върви по моя път“, обяви олимпийската шампионка от Сидни 2000 в тройния скок Тереза Маринова. Думите на легендарната лекоатлетка бяха изречени за читателите на „България Днес“ само часове след като нейната наследничка спечели световната титла в същата дисциплина. Начева триумфира с резултат 14,18 м (с вятър +1,6 м/с) на шампионата до 20 г. в Тампере. Постижението е и национален рекорд в долната възрастова група до 18 г.

„Това е уникален резултат – свидетелства Тереза Маринова. – Още повече че Алекс няма 17 години. Подобна победа в горната възрастова група говори колко голям успех е това. Много рядко на тези години може да се направи постижение над 14 м.“

Тереза Маринова познава своята наследничка още от малка.

„Едно от първите й състезания беше турнирът „Тереза Маринова и приятели“. Още тогава беше целенасочена – не спира с хвалбите Маринова. – Знае какво иска. Отдадена е на леката атлетика. Сега всичко е в ръцете на Алекс и на нейния треньор. Сигурна съм, че ще успее да постигне още по-добри резултати.“

Легендата се надява Начева да е здрава, защото тройният скок е една от най-травматичните дисциплини в Кралицата на спортовете.

„По мое време дори нямаше троен скок за тази възраст. Едва от няколко години го разрешиха, защото е много тежка дисциплина за ставно-костния апарат“, направи сравнение Маринова, която също стана световна шампионка до 20 г. през 1996 г., като до ден днешен държи рекорда на планетата от 14,62 м в тази възраст.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ