Официално: Италианци платиха 2,25 млн. евро за нападнат от сектор „Б“!

1

Турският елитен Коняспор официално обяви преминаването на мароканския полузащитник Мехди Бурабия в Сасуоло от Серия А. Турците съобщиха и трансферната сума, която ще приберат за бившия играч на Левски – 2,25 млн. евро. Коняспор купи Бурабия от „сините“ през миналото лято за 500 000 евро, така че клубът реализира сериозна печалба. На „Герена“ получиха парите още през миналата есен и няма да вземат процент от новата продажба на халфа.

Мехди Бурабия изигра 41 мача за 18 месеца в Левски и отбеляза 2 попадения, като в последната си половин година в клуба направи поредица от силни двубои. „Сините“ планираха около него да бъде граден отбора и за сезон 2017/18 г., но тогава след загубата от ЦСКА с 0:3 мароканецът бе един от нападнатите от фенове играчи и сам изрази желание да бъде продаден. В крайна сметка след нерегламентирани преговори с Коняспор, заплаха от „Герена“ турците да бъдат дадени на ФИФА и повишаване на офертата за Бурабия трансферът се случи.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ