Часът истината за Левски настъпи! Сините излизат за задължителната победа над Вадуц

Левски Тренировка (13)

Отборът на Левски приема тима на Вадуц от Лихтенщайн днес от 18,45 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в София в реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Преди седмица 26-кратните шампиони допуснаха доста изненадваща загуба с 0:1 в 5-хилядната столица на микроевропейска държава и сега само една изразителна победа ще бъде единствения шанс не просто за продължаване по-напред в предварителните кръгове, а и за извинение към феновете, които останаха доста разочаровани от любимците си.

Загубата в първия мач определено намали ентусиазма на верните привърженици на „сините“, които демонстрираха слаб интерес преди реванша за разлика от предишни години, в които се извиваха огромни опашки още преди да бъдат отворени касите на „Герена“.

Треньорът Делио Роси няма да може да разчита на няколко играчи от своя състав, а най-ключовият от тях е опорният халф Кали Тиам. Останалите са Паулиньо и Фелипе Нашименто. Централният защитник Холмар Ейолфсон се завърна при „сините“ след участието на Исландия на световното в Русия.

Защитникът така и не записа минути на световното първенство и най-вероятно ще остане извън титулярите за мача. Очакванията са Роси да заложи на капитана Божидар Митрев на вратата. В отбраната ще действат Цветкович, Горанов и Яблонски. Пред тях ще се разположат Гомес, Белмонт и новото попълнение Давиде Мариани. По фланговете ще връхлитат Габриел Обертан и Жерсон Кабрал, а на върха на атаката отново ще действа Серджиу Буш.

Гостите от Лихтенщайн натрупаха самочувствие след победата у дома и се заканват да изхвърлят Левски от Европа. Това определено ще е истински кошмар за сините, който те ще се опитат да не допуснат.

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Гомес, Белмонт, Кабрал, Мариани, Обертан, Буш.

Вадуц: Хирцел, Гьопел, Мунтвилер, Вайзер, Фон Нидерхаузен, Гаич, Колибали, Дражан, Матис, Досу, Тадич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ