Само в 7DniSport.bg

Баскетболните ни клубове ще плащат предварително за съдии

1

Три комисии – Треньорската, Спортно-техническата и Комисията за подрастващи, ще разгледат предложенията от клубовете във връзка с първенствата при подрастващите на общо събиране. Това реши на заседанието си днес Управителният съвет на БФБаскетбол.

Днес управата утвърди новия състав на СТК, предложен от председателя й Красимира Банова. В нея влязоха Борислав Чилингиров, Христо Христов, Владимир Цеков, Николай Пеев, Силвия Пеева и Янко Янчев, а секретар ще бъде Елеонора Рангелова. Трите комисии ще трябва да се съберат заедно до 10 август и да вземат отношение по повдигнатите въпроси във връзка със системата, правилата на игра и календара на първенствата за подрастващи за сезон 2018/2019 г.

На заседанието днес УС прие предложените от НБЛ промени в Наредбата на лигата. Заявки за участие се приемат до 1 септември, като от сезон 2018/2019 клубовете ще плащат такса от 10 000 лева за членство. Новите правила изискват по-стегната финансова политика от страна на клубовете, които ще плащат предварително (до 5 число на месеца) такси за разходи за съдии и дежурни представители. Закъснение от повече от 5 дни ще бъде наказвано със служебна загуба.

Предвидени са и глоби за по-краткосрочни забавяния на тези плащания. УС утвърди и предложения от ОС на НБЛ бюджет на НБЛ за сезон 2018/2019 г. Управителният съвет единодушно прие за нов член на БФБаскетбол СК по баскетбол “Вълци Разград”.

Следващото заседание на УС ще се проведе на 21 август.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ