Първи думи на световната шампионка Александра Начева

33

Александра Начева се е изненадала от постижението си, с което стана 14-ата световна шампионка в тройния скок за девойки под 20 години, призна самата тя след състезанието, пише viasport.bg.

Българката постигна 14.18 м за титлата в Тампере (Финландия), след като имаше 14.00 м личен рекорд от миналия месец в София.

„Не знам откъде дойде този резултат, дойде от само себе си“, каза Начева след успеха си. „Изключително прекрасно е да спечелиш златен медал. Това е единственото отличие за страната ни от това първенство и съм много щастлива да направя моите сънародници горди. Беше много добър опит в Найроби миналата година и затова знаех какво състезание ме очаква тук.“

Начева вече има три медала от големи първенства в тройния скок. Точно преди седмица тя стана втора на европейския шампионат за възрастта под 18 г. в Дьор (Унгaрия) с резултат от 13.88 м. Миналото лято тя беше втора на световното първенство за под 18 г., а на европейския форум за старша възраст стана четвърта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ