Спас Русев каза тежката си дума! Левски остава без спортен директор

Спас Русев

Собставеникът на Левски Спас Русев е стопирал търсенето на спортен директор.

Човек на този пост може да бъде назначен не по-рано от края на първия дял на новото първенство.

Сините изпиха горчивата чаша, която им бе поднесена от Вили Рутенщайнер. Австрийският специалист до последно даваше надежди на Спас Русев, че ще приеме предложението му да стане спортен директор на Левски, но в крайна сметка предпочете да заеме поста във футболната федерация на Израел.

На този етап е нулев шансът тази позиция да бъде предложена на българин. Идеята на шефовете от „Герена“ е да поверят спортните дела на чужденец с голям капацитет и способности да се приспособи към условията на работа, а и на живот в България. Ясно е, че такъв спец ще струва месечно поне 25 хиляди евро на клуба.

До назначаването на нов спортен директор няма да има промени в Левски. Ако Рутенщайнер не се бе отметнал, на „Герена“ щеше да има изцяло нов стил на работа.

Първите засегнати елементи в структурата щяха да са хората от скаутският отдел, който в момента се състои само от един човек. Той, вместо да обикаля по стадионите в Европа, гледа мачовете на сините и детско-юношеската школа. Академията също щеше да претърпи сериозни промени и като структура, и като база, и като начин на работа.

Левски е без спортен директор от началото на февруари тази година. За последно този пост бе заеман от Асен Букарев. Той бе главен мениджър и координатор по спортно-техническата дейност. Букарев, който започна миналата кампания в щаба на Николай Митов, а след това бе помощник и на Делио Роси, остана на поста по-малко от половин година.

Малко по-дълго от него тази позиция заемаше Даниел Боримиров. Откакто Спас Русев държи контролния пакет акции на Левски, спортен директор бе и Станислав Ангелов. Той също не се задържа много – няма и половин година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ