Акрапович започна ударно престоя си в ЦСКА! Червените разпиляха Ботев, Синклеър блести с 2 гола

цска_ботев_ихтиман_соу

Бруно Акрапович дебютира официално като треньор на ЦСКА с убедителна победа. Армейците разгромиха с 5:0 отбора на Ботев (Ихтиман) в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Али Соу даде преднина на „червените“ в средата на първото полувреме, а в началото на втората част Джером Синклеър удвои преднината на възпитаниците на Бруно Акрапович. Двубоят се игра на стадион „Българска армия“, въпреки че аматьорския отбор по жребий беше домакин.

Играчите на ЦСКА започнаха много силно мача и още във 2-ата минута можеха да стигнат до гол. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле, но Томи Юрич не успя да отправи точен изстрел. Минута след това Юрген Матей от близко разстояние не успя да преодолее вратаря на Ботев.

В 12-ата минута Томи Юрич се освободи в наказателното поле и нанесе удар по земя, но топката срещна десния страничен стълб на Николай Радев. Митко Митков стигна първи до топката му, но изстрелът му мина над напречната греда. В 19-ата минута Али Соу получи в наказателното поле. Нападателят се освободи от Димитър Везалов и шутира от малък ъгъл, но Николай Радев внимаваше и изби.

Логичното се случи в 34-ата минута и ЦСКА откри резултата. Митков намери Али Соу на границата на наказателното поле, нападателят се завъртя след което се завъртя и технично реализира в долния ляв ъгъл. Три минути след това червените можеха да вкарат и втори гол. Тиаго центрира от фаул в наказателното поле, Матей се извиси над всички си стреля с глава, но топката отново профуча над вратата.

ЦСКА започна по-добре и втората част, а Акрапович пусна в игра италианеца Стефано Белтраме на мястото на Адалберто Пеняранда. В 55-ата минута „червените“ удвоиха преднината си. Томи Юрич получи отляво и центрира в наказателното поле. Джером Синклеър бе на далечната греда, където се възползва от грешката на Антонио Илиев и засече в мрежата на Николай Радев.

В 64-ата минута Стефано Белтраме направи резултата класически. Италианецът стреля от пряк свободен удар и изпрати елегантно топката в левия ъгъл на вратата. Четири минути след това играчите на Ботев (Ихтиман) имаха добра възможност да намалят резултата. Владимир Каптиев навлезе в наказателното поле и залъга Юрген Матей. Крилото продължи към Йоан Гаврилов, но изстрелът на халфа премина покрай десния страничен стълб.

В 70-ата минута преднината на „червените“ бе покачена. Джером Синклеър проби отдясно, след което навлезе към центъра и стреля, топката рикошира в крака на Димитър Везалов и се озова в мрежата на Николай Радев. В 76-ата минута резултатът набъбна до 5:0, след като Ахмед Ахмедов отблизо засече с глава центриране на Белтраме.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ