Херо след завръщането си в Казахстан: Нямах право да водя Иртиш в Европа! Не съм Ванга, за да кажа ще продължим ли

херо чиликов

Вчера Иртиш изигра първия си мач от Лига Европа този сезон. Казахстaнският тим направи 0:0 като гост на литовския Тракай. Завърналият се начело на отбора от Павлодар треньор Димитров Димитров не пътува с отбора. Българският специалист проследи мача по телевизията.

Кореспондентът на Sports.kz поговори с Херо, когото феновете на Иртиш очакваха като манна небесна заради успехите, които той постигна с тима при първия си престой в Павлодар.

– Димитър, след като напуснахте Лудогорец, мислехте ли, че скоро може отново да поемете Иртиш?

– Честно казано не. Имах желание да си почина до края на годината, затова и отказах всички оферти, които имах. Но когато започнаха да ми звънят от Павлодар и поискаха да оглавя Иртиш в най-тежкото време за отбора – не можех да кажа „не“.

– Не заминахте с отбора за Литва. Това ваше решение ли беше?

– Да. Нямам право да водя отбора в такъв важен мач, след като не съм участвал в сглобяването на състава, а и не съм водил тренировъчния процес.

– Значи ли това, че само няколко от играчите, които излязоха срещу Таркай, виждате в бъдещия си отбор?

– Това е много сложна тема. Разбира се, укрепването на Иртиш е много необходимо. Но сега не мога да кажа нищо конкретно. На този етап ще трябва да работя с футболистите, които са на разположение.

– В пресата се появиха конкретни имена, които евентуално ще привлечете в Иртиш – сред тях са футболисти от националния отбор на Казахстан. Можете ли да коментирате тази информация?

– Ще се радвам, ако всичко това това се окаже вярно. Но за момента нищо не мога да кажа по въпроса.

– Приехте да водите Иртиш в много трудна ситуация за отбора, но феновете, са свикнали с факта, че резултатът от вашата работа се проявява веднага. Да очакваме ли от Димитър Димитров чудеса в близко бъдеще. Сам разбирате каква е отговорността?

– Разбирам, че отговорността е огромна. Разбира се, ако има такава възможност, ще се опитаме да се възползваме. Но феновете трябва да разберат, че не нося магическа пръчка с мен.

– Ще успее ли Иртиш да елиминира Тракай?

– Не мога да кажа нищо за това. Не съм баба Ванга.

– Победителят от тази двойка най-вероятно ще играе с Партизан. Способен ли е тимът ви да се противопостави на този съперник?

– Всичко е възможно. Надявам се, че Иртиш ще се представи добре в евротурнирите.

– Известно е, че заедно с вас пристигат Петър Колев и Георги Чиликов, които ви помогнаха в Лудогорец. Ще има ли друг български специалист, който ще привлечете в Иртиш?

– Не. Само Колев и Чиликов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ