Националките удариха Турция на Европейското, ще се борят за 5/8 място

баскетбол - Националки до 20 години

Нов красив и волеви успех записаха на Европейското първенство в Румъния националките ни до 20 години. Момичетата, водени от Таня Гатева, победиха Турция с 54:52.

Двата тима си размениха по две части, като българките се оказаха по-мотивирани в решителните моменти и заслужено триумфираха.

19 точки записа Петя Бояджиева. с 6 точки, 8 борби и 4 асистенции се отличи Карина Константинова. Много борбено игра и Гергана Иванова, завършила с 9 точки и 11 борби.

Въпреки този успех, нашите останаха трети в групата, непосредствено след Чехия и Беларус. Това се случи, след като Беларус победи с 2 точки разлика Дания и влезе в четворката.

Така момичетата на Таня Гатева ще играят за 5/8 място в крайното класиране. Следващият съперник на тима ни ще бъде четвъртият отбор в група А – загубилият от мача Израел – Украйна по-късно тази вечер. Следващият двубой на България ще бъде в събота с. При победа в него българките ще играят за 5/6 място, а при загуба – за 7/8.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ