Учителки от Варна с осма шампионска титла в плажния волейбол

01

Учителки от Варна станаха шампионки в турнира по плажен волейбол на Четиринадесетата международна спартакиада на работещите в средното образование. С това представителките на морската ни столица спечелиха осма поредна титла в спартакиадата и отново показаха, че засега няма кой да ги спре в пълната им доминация на пясъка сред педагозите.

В надпреварата, която се проведе в Албена, се включиха 29 отбора от 7 страни с над 560 участници в десет вида спорт.

Варненските учителки, които са бивши волейболистки, разказаха играта на конкуретктите си, като не им оставиха никакъв шанс, пише BGvolleyball.bg. На финала Диана Филипова, Виктория Викторова, Валентина Георгиева и Лора Илиева надиграха категорично представителките на Полша с 2:0 гейма и триумфираха с титлата. На трето място се наредиха отново българки – педагози от Пловдив, четвърти са представителките на София.

„За пореден път показахме нашата класа. Имахме много добро взаимодействие в игра и победихме категорично съперничките. Това е осма поредна титла и сме много щастиви, че продължаваме да бъдем най-добрите“, коментира Валентина Георгиева.

В мъжкия турнир по плажен волейбол учителите от Бургас спечелиха сребърни отличия, като на финала отстъпиха на Полша. Третото място отново е за отбор от Полша.

В комплексното класиране на всички спортове първенци са състезателите на Варна, следвани от Полша и Бургас. За учителките на Варна пък това е единадесета титла отборно, от 14-те издания на международната спартакиада.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ