Още първото решение на НВЛ минира първенството, разделиха волейбола на две осмици

7 Dni Sport23.06.2020
Цска Лукойл нефтохимик волейбол мъже 25

Представители на клубовете от волейболната Суперлига за мъже проведоха работна среща с ръководството на НВЛ и президента на БФВ Любомир Ганев. Клубовете дискутираха формата на Суперлигата за новия сезон.

На кантар с гласовете на властимащите бе приет деструктивния вариант групата да бъде от Първа и Втора осмица, стартирайки от сезон 2020/2021.

На срещата присъстваха представители на всички участници от сезон 2019/2020 – Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Монтана, Добруджа 07 (Добрич), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), Левски, ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море (Варна), Арда (Кърджали) и Славия. Като гости бяха поканени добилите право по спортни постижения във Висшата лига и изявили желание за участие в Суперлигата Берое 2016 (Стара Загора),  ПСК Локомотив (Пловдив), Ботев (Луковит) и Тетевен Волей.

При вота какъв да е форматът на Суперлигата от сезон 2020/2021 предложението за две осмици получи 7 гласа, а предложението за запазване на формата с 12 отбора получи 5 гласа.

Минималната разлика показва, че доста клубове ще са недоволни от революционната промяна, която орязва сериозно градовете с волейболно представителство при най-добрите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ