Коко Динев и още три клуба искат допълнително да мътят водата на Пирин в Б група

7 Dni Sport17.06.2020
коко динев

Четири клуба очакват покана от БФС за попълване на състава на Втора лига за сезон 2020/2021, в който като бедспорен фаворит №1 за промоция вече се очерта Пирин Благоевград.

Както е известно, Ботев (Гълъбово), и Черноморец (Балчик) обявиха, че няма да продължат участие през следващата кампания. Това отваря две вакантни места, тъй като и двата тима се бяха спасили при прекратяването на първенството и обявяването на временното класиране за крайно.

Както е известно, местата на двата изпадащи – Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), отказалия се Поморие и извадения Верея, бяха заети от четирите победителя в Трета лига – Янтра (Габрово), Созопол, Добруджа и Миньор (Перник)

Последните информации обаче показват, че още четири клуба имат готовност за участие във втория ешелон. Три от тях са от Югозападната Трета лига – Вихрен (Сандански) на Коко Динев, Септември (Симитли) и  Спортист (Своге), и един е от Югоизточната – Марица (Пловдив).

С оглед равнопоставеността от БФС са обсъждали вариант за два баража, за които ще се тегли жребий и победителите в тях да влязат във Втора лига. Въпростине плейофи е възможно да се изиграят преди старта на новия сезон във втора дивизия – 24 юли (четвъртък), за да имат въпросните 4 отбора време за подготовка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ