Евроидиотът е отново тук! Сините унизени от втородивизионния Вадуц в Лихтенщайн

7 Dni Sport11.07.2018
Левски Олександриа (41)

Левски за пореден път сложи табелката „евроидиот“ – загуби с 0:1 от Вадуц в Лихтенщайн. Единствения гол в мача от първия кръг на Лига Европа вкара Кулибали в 14-ата минута след отличен удар и лошо позициониране на Митрев.

Цял мач сините уж бяха по-активният отбор, уж атакуваха, но създадените опасности не бяха много на брой и така се стигна до прочувката в страната джудже, която е такава и във футболно отношение. Вместо този съперник да бъде смачкан, сега феновете ще треперят и на реванша на „Герена“, който е на 17 юли. Тиам и Мариани пък се контузиха и може да пропуснатмача в София.

45 минути преди мача собственикът на Левски Спас Русев се появи на стадион „Райнпарк“. Малко след това пък Делио Роси получи неприятна новина – Тиам получи травма на загрявката и вместо него мача започна Белмонт. Сред 11те на сините нямаше други изненади, а пред тях швейцарски ят халф Давиде Мариани направи официален дебют.

Очаквано домакините, които играят във второто ниво на швейцарския футбол, започнаха по-прибрано, а Левски пое инициативата. Буш пък бе свален с лакът от Гаич, но хърватският рефер даде фаул, но не и картон на играча на домакините. В 7-ата минута сините достигнаха до отлична ситуация – Обертан намери Горанов на левия фланг, той центрира почти от аутлинията по земя към Буш. Румънецът стреля от 7 метра, но право в ръцете на вратаря. Левски повече задържаше топката, опита и преса. Атаките бяха повече отляво, където активни бяха Обертан и Горанов. Лихтенщайнците пък разчитаха само на дълги подавания към някой от фланговите нападатели.

В 14-ата минута Вадуц поведе с първата си атака и удар по посока на вратата. Досу получи отдясно на пеналта, проби към центъра и подаде към другия ъгъл на наказателното поле. Там Кулибали овладя, леко си чукна топката, нагласи си я и от 22-23 метра с фалцов удар майсторски я прати в левия ъгъл на плонжиралия Митрев – 1:0.

Голът смрази сините. Те започнаха да грешат както в центъра, така и в отбрана. В 22-ата минута Вадуц можеше да удвои. Гаич стреля от пряк свободен удар над стената в левия ъгъл, но Митрев се разтегна и изби с една ръка. 5 по-късно Левски стигна до отлична възможност – Гомес центрира от корнер към задната греда, където непокрит бе Яблонски. От 2-3 метра вместо да вкара в опразнената врата с левия крак, чехът не уцели добре топката и тя излезе в аут.

Сините заиграха по-агресивно, пресираха противника в половината му и той започна да греши. В 31-ата минута Кабрал центрира отляво в малкото наказателно поле, Мунтвилер се хвърли на шпагат и в опита си да изчисти за малко да си вкара автогол. Действията се водеха в полето на домакините, но те стояха компактно и се отбраняваха добре. Пробваха и контри. При една от тях Досу финтира Горанов и би над вратата. Сините пък често грешаха, а от офанзивните играчи само Обертан знаеше какво да прави. Мариани опитваше да се нагърбва, но доста бъркаше, а няколкото му удара бяха неточни.

Натискът на Левски до почивката се оказа безплоден, защото халфовете на сините бяха пасивни, а в предни позиции Серджиу Буш много слаб. След 45 минути статистиката показваше, че сините бяха отправили едва 3 удара повече от съперника, а тези в очертанията бяха поравно – по 2.

Сините заиграха по-бързо през втората част, а Буш, Белаид и Яблонски се разминаха с топката пред вратата на съперника. В 56-ата минута след отлична атака с няколко двойни подавания Мариани не успя да оползотвори ниско центриране на Горанов. Роси пък прибягна към смените и замени инертния Кабрал със Станислав Иванов.

Левски продължаваше да не успява да преодолее сгъстената отбрана, а Яблонски с далечен шут би над вратата. Възпитаниците на Делио Роси продължиха да се мъчат като грешни дяволи. А треньорът бе безсилен да промени събитията. Той пусна Илия Димитров на мястото на изключително слабия Буш. След това Мариани получи контузия и бе заменен с Костов.

С напредване на времето Левски се оплиташе, а домакините с грамотна игра успяваха да запазят резултата. Така сините записаха поредната си срамна страница в историята на евроучастията си този път начело с Делио Роси, на когото провалите станаха прекалено много.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ