Невероятен бонус за Левски: Роси е „цар“ в евротурнирите, има 100% влизания в групите!

делио роси

В богатата си кариера в Италия Делио Роси участва само два пъти в европейските клубни турнири. Първият му досег с международни мачове е през сезон 2005/06. Тогава воденият от него Лацио си осигурява място, което дава право за участие в Купата на УЕФА, но разразилият се скандал с уреждане на мачове Калчополи изхвърля римските орли извън турнира. Две години по-късно все пак Делио Роси участва с римляните в Шампионската лига. Тогава бианкочелестите играят в 3-ия квалификационен кръг срещу Динамо Букурещ и след разочароващо реми 1:1 на „Олимпико“ римляните побеждават с 3:1 в румънската столица. С това си осигуряват участие в груповата фаза на турнира. В нея го чакат Реал Мадрид, Вердер Бремен и Олимпиакос. Роси стартира с две равенства – срещу мадридчани и гръцкия гранд. В третия и четвъртия кръг си разменя победи с по 2:1 с Вердер, за да дойде разочарованието от домакинска загуба от Олимпиакос с 1:2, а след това и от Реал Мадрид с 1:3. По този начин Лацио завършва на последното четвърто място в групата и отпада безславно от Шампионската лига.

Следващото участие на Делио Роси в евротурнирите идва с Палермо през сезон 2009/10. В тима от Сицилия личат имената на Единсон Кавани, Хавиер Пасторе и Фабрицио Миколи. В 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа воденият от Роси отбор отстранява словенския Марибор с общ резултат 5:3. В група F компания на Палермо правят Спарта Прага, ЦСКА Москва и Лозана. Отборът стартира със загуба в Чехия с 1:2, но след това в Сицилия побеждават швейцарците с 1:0. В края на октомври и началото на ноември съставът се сгромолясва срещу московския гранд – 0:3 и 1:3. Следват равенство със Спарта Прага 2:2 в Италия и нова победа над Лозана с 1:0. Това обаче стига само за третото място и отпадане.

И в двата си опита в евротурнирите Делио Роси вкарва тимовете си в групите – по веднъж в Шампионската лига и Лига Европа. Това дава доза оптимизъм на сините фенове, които тръпнат в очакване на нов европоход.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ