Легенда на Левски изригна: Никаква титла за Лудогорец! Левски или ЦСКА могат да му я вземат

7 Dni Sport14.04.2020
Левски - Лудогорец, Стайн Спиерингс, Хали Тиам, Мавис Чибота, Радост

Легендарният бранител на Левски Николай Илиев изригна срещу възможността Лудогорец да бъде обявен предсрочно за шампион.

ЕТО КАКВО СПОДЕЛИ ИЛИЕВ:

Такъв вариант няма как да съществува в света. Не може никой да ми каже, че без да се доиграят докрай мачовете, Лудогорец ще бъде обявен за шампион. При най-тежкия вариант – просто първенец тази година няма да има, ако не се изиграят оставащите двубои. Виждаме, че във временното класиране Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) имат възможност, ако се доиграят мачовете, да станат шампиони. Нормално е и те да претендират за титлата. Изпадащите също ще имат шанс до последно да се спасят. Все пак остават 12 кръга и всеки има възможност да се докаже. Колкото и на някого да изглежда невъзможно да се стигне до обрат, все пак има теоретична възможност. Ако Лудогорец сега е с 25 точки разлика от втория, тогава може да бъде шампион. Няма логика някой да се обявява за първенец тази година, ако не се завърши шампионатът.

Да, трябва да има класиране и то ще бъде такова до кръговете, които ще се доиграят, за да са ясни отборите, които ще са в европейските клубни турнири. Евентуално, ако може да се доиграе и Купата на България, за да се излъчи още един отбор за Европа. Не мога да разбера БФС как може да се съгласява с УЕФА на такива глупости като това задължително да се завърши шампионатът. Да, аз ще го завърша, но ще искам първо от централата да ми гарантира здравето и живота на всеки български футболист и на всеки един член от тяхното семейство. Ще поставя такива условия, за да довърша първенството.

Виждаме колко тежка е ситуацията. Дори се чудя защо правителството ще се опитва да отпуска мерките и да сваля карантината. За мен това е абсолютно неправилно. Трябва да бъдат още по-строги мерките, защото само така може бързо да преминем през този тежък период и да овладеем нещата. В БФС също трябва малко да мислят и разсъждават. Не мога да разбера дали имат глави на раменете си? УЕФА е тази, която дава правилата и законите, но гарантира ли живота и здравето на футболистите?

Откъде-накъде ще ме задължават да доиграя мачовете, ако в България непрекъснато се заразяват и умират хора! Заставам на страната на футболистите и техните семейства. Карло Анчелоти каза, че в този момент въобще не го интересува футболът, а здравето на семейството му, децата, родителите, близките и на всички около него. По този начин трябва да се разсъждава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ