Ясни са възможните съперници на Левски Лукойл за Шампионската лига! Вижте и в коя урна поставиха сините за жребия

Баскетбол - Левски Лукойл

Станаха ясни  възможните съперници на Левски Лукойл за жребия за първия кръг на квалификациите на Шампионската лига. Сред тях са Апоел Тел Авив и Канту. Жребият е на 11 юли от 12.00 часа.

Ръководството на надпреварата направи разбивките, като прати „сините“ в урна В, която се води на урна на поставените отбори.

По този начин се избягват като съперници силните Нижни Новгород, Спиру Шарлероа, Солнок, Цмоки Минск,както и Грьонинген.

Отборите от урна В ще бъдат теглени срещу тези от група С: Порто, Апоел Тел Авив, Торун, Канту, Шяулай, Сигал Прищина.

Мачовете са на 20 и 22 септември, като Левски Лукойл е домакин на реванша.

12 от 24 отбора ще продължат във втори кръг на квалификациите.

Колегите от  BGbasket.com дават и  кратка информация за статута на потенциалните съперници на Левски Лукойл от урна С.

Порто е вицешампион на Португалия за миналия сезон, като отстъпи с 0-3 във финала на Оливейрензе.

Апоел Тел Авив игра полуфинал в израелската Лига, след като завърши пети в редовния сезон. В полуфинала отстъпи на шампиона Макаби Тел Авив.

Канту, съперник, често срещан от Лукойл Академик в миналото в евротурнирите, завърши седми в редовния сезон в Италия и отпадна още в първия кръг на плейофите от бъдещия шампион Армани Милано.

Полският Торун спечели Купата на Полша миналата година, което бе и първи трофей в историята на клуба. В първенството завърши трети в редовния сезон, но загуби на полуфинал от Стал Остров.

Шяуляй по традиция е най-титулуваният клуб в Литва след грандовете Жалгирис и Лиетувос Ритас, но миналия сезон бе от неуспешните – пето място в сезона и отпадане на четвъртфинал.

Сигал Прищина е вицешампион на Косово, като загуби титлата от Башкими – отбор, победен от Левски Лукойл на финала в Балканската лига.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ