Разкриха кой е отборът, който купува Каранга! Трансферната сума праща Фернандо в историята на БГ-футбола!

ЦСКА - Царско село, контрола, Фернандо Каранга

Фернандо Каранга вече е на път за Китай, където ще финализира трансфера си в местен клуб. От ЦСКА все още няма официално потвърждение на новината, но снимка на бразилеца от летището в Истанбул потвърждава новината, която взриви родния футбол тази сутрин.

Oтборът, в който Каранга ще продължи кариерата си е Тянжин Теда, твърди „Дневник“. „Червените“ се изправиха срещу този съперник по време на зимния си лагер и направиха 1:1, а попадението отбеляза точно Каранга. За правата му китайците ще платят 4 милиона евро, което автоматично ще нареди бразилеца сред най-скъпопродадените играчи в историята на българския футбол.

В контракта на голмайстора на ЦСКА с Тянжин Теда е залегнала заплата далеч по-висока от тази, която той получаваше до момента на „Българска армия“. Фернандо се е уредил и със сериозни бонуси за постигнати резултати.

Тянжин е един от отборите в китайското първенство, които все още се въздържат от гръмки и многомилионни трансфери. Преди няколко години в най-многолюдната страна започнаха да вадят баснословни суми и шампионатът се оказа привлекателен за доста футболисти от висока класа. Единственият такъв играч в редиците на Тянжин е Джон Оби Микел, който бе капитан на Нигерия на Мондиала в Русия.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ