Оревоар, Недялков, ЦСКА има най-добрия ляв бек в България

7 Dni Sport27.02.2020
Антон Недялков Левски Лудогорец 3

Преди повече от година, когато Антон Недялков премина в Лудогорец, „армейските“ привърженици реагираха изключително бурно. Освен, че се ядосваха на постъпката на национала, те се притесняваха, че най-добрия ляв бек в България е отишъл в техен пряк съперник. Сега обаче нещата изглеждат по друг начин. От ЦСКА с гордост могат да заявят, че имат най-добре представящия се ляв краен бранител в първенството.

В този материал ще обърнем внимание на Брадли Мазику. Играч на ЦСКА, за който не се говори толкова много, а трябва да се прави.

Той показва, че който може, не му трябва много време за адаптация. Влезе на трета скорост през есента, вече е включил четвърта, а загатва, че има потенциал и за пета. Мазику е сред най-стабилните играчи в ЦСКА през последните няколко месеца и особено след Нова година. Според обективната статистика на Instant, която dsport представя, Мазику е най-добрият ляв бек в първенството за втори пореден кръг.

Той е бил и най ефективния играч в мача ЦСКА – Ботев Пд. Въпреки, че не впечатлява с физика, Брадли е спечелил 88% от единоборствата, в които е влязъл. 80% от пасовете му са били точни. Това са доста добри показатели. За него никой не говори, че още се адаптира, че му е нужно време. Човекът захапа титулярното място още с пристигането си в ЦСКА. Както направи и Албентоса. Белтраме за сега също върви по техния път. Отскоро е в отбора, но вече се усеща неговото присъствие и влияние. Определено е по-енергичен от Тиаго, така както Мазику е по-пъргав от Жеферсон и не случайно се утвърди в стартовия състав.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ