Няма Мауридес, няма Каранга, ЦСКА „подписа“ с най-голямата си звезда, „червените“ се хвърлят за трофей

7 Dni Sport26.02.2020
каранга

Янис Зико, Жуниор Мораеш, Грегъри Нелсън, Мишел Платини, Антон Недялков, Кирил Десподов, Фернандо Каранга и Мауридес. Тези 8 имена, а и още много изникват в съзнанието на привържениците на 31-кратните Шампиони на България, когато им зададеш въпроса „Кой бивш играч на ЦСКА искат да си върнат?“. Няма по-нормално от това, всички тези имена, а и още много са се доказали и раздавали и феновете жадуват да ги видят отново на „Армията“. Отново да вкарват голове, отново да дават ключови пасове, отново да правят важни шпагати и изчиствания от голлинията, отново да се радват заедно с тях пред Сектор „Г“ след важна победа в дерби или след магическа нощ в Европа.

Всичко това е хубаво, но преходно. Играчи е имало, ще има и за напред, но най-важния такъв на ЦСКА не е на терена по време на мачовете, той е на трибуните. Феновете това е истинския вратар, защитник, халф, крило и централен нападател на „армейците“. Това е реалната сила, която е движи „червените“ вече 72 години и ще го прави за напред.

И да ЦСКА в последните сезони може да НЕ печели трофеи всеки сезон, да НЕ записва големи победи в Европа, да НЕ мачка всеки път Левски с по 3:0, но си има много безценно и велико. Вярна, мощна, непобедима и изключително зрелищна, на която даже и Европа се прекланя след поредната приказна хореография. Тези момчета с червени шалчета заслужават един ден да видят това, за което мечтаят, за което бленуват – шампионска титла, купа и европейски победи. Заслужават да видят своя ЦСКА там, където му е мястото.

За това вече е дошло времето, времето, в което всички мрънканици да спрат. Очакването за подписване с огромна звезда, която да дойде и да вкарва по 3 гола всеки мач и да измъква победите да спрат. Трябва да се гледа трезво на нещата, реално.

Реалността е следната. ЦСКА има боеспособен отбор, не по лош от тези на Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив). Отбор, на който са му нужни изброените неща:

– Умерена селекция /изпълнено/  – за разлика от много време насам на „Армията“ не се разделиха с 7-8 играчи и не пристигнаха още толкова. „Червените“ са подсилиха само с качествени попълнения, а не такива на килограм. Стратегия, която няма как да не даде позитивни резултати в бъдеще. В интерес на истината сме длъжни да отбележим, че има лека горчила заради раздялата с Николай Бодуров, но там нещата са други и те вече бяха казани.

– Спокойствие /изпълнено/, такова, което в последните месеци треньорите получават.Всички вклуба получават възнагражденията си без закъснения, имат условия за качествени тренировки, правят се лагери, разполага се с най-модерна техника за анализи и още много. Резултатите в следствие на изброените отгоре неща са видими. „Армейците“ не са допуснали гол в официален мач от 20-и октомври миналата година. Отборът е в добри стартови позиции за пролетта и нищо чудно след няколко кръга да е плътно залепен до Лудогорец на върха в класирането, изпреварвайки Левски и пловдивския Локомотив. Освен това главната цел на клуба този сезон – Купата на „България“ след жребия поднесъл им Ботев (Враца) на тепсия, изглежда една идея по-близо, както се казва всичко е в ръцете им.

– Публиката да се върне на стадиона – След изпълняването и на това, ЦСКА много трудно ще бъде спрян от това да завърши годината с трофей. В отбора е натрупан глад за успехи, който бе подплатен с тежки тренировки по време на лагерите, а сега, ако бъде премесен и с плам и „армейски“ дух идващ от трибуните, ще стане страшно за противниците.

Извод: На ЦСКА не му трябва скъпо платена звезда, която да пристигне на пожар и я е във форма, я не. На ЦСКА му трябва максимална подкрепа във всяка от следващите битки, от тук до края на сезона. Ако бъдеат заедно ръководство, треньори, футболисти и публика, няма как да не стане.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ