ЦСКА без най-опитния си евробоец срещу Рига! Единственият нападател със стаж в Лига Европа e дебютирал срещу Ман Юнайтед

ЦСКА, Прибиране от лагера в Австрия, Николай Бодуров, Тонислав Йорданов

12 футболисти от настоящия отбор на ЦСКА са играли в мачове от европейските клубни турнири преди завръщането на „червените“ в континенталните надпревари в четвъртък срещу латвийския Рига. Най-опитният от тях е Станислав Манолев с цели 51 двубоя, записани с екипите на Литекс, ПСВ Айндховен и Динамо (Москва). Той обаче е контузен и няма да може да играе на „Армията“ на 12 юли. При това положение от титулярите, с които се очаква да излезе Нестор Ел Маестро, с най-голям брой срещи е централният бранител Николай Бодуров, който има 17 евро-битки зад гърба си. Новите попълнения Борис Секулич (15) и Данте Стипица (11) също могат да се похвалят с двуцифрен брой мачове в евротурнирите. От останалите привлечени до момента в Борисовата градина единствено Жоржиньо има опит в Лига Европа. Той има два мача в миналогодишното издание на турнира, когато с екипа на Сент Етиен играе в срещите с Манчестър Юнайтед. В първата среща той е титуляр и записва 65 минути, а във втората се появява като резерва за 35 минути.

В редиците на ЦСКА има четирима  титуляри, които ще запишат европейските си дебюти срещу Рига. Това са капитанът Божидар Чорбаджийски, левият бек Жеферсон, Кирил Десподов и голмайсторът Фернандо Каранга. Жанио Бикел, който даде сериозна заявка за място сред 11-те и на този етап с едни гърди пред Кристиян Малинов, също е бройката играчи, които не са усещали атмосферата на евротурнирите. Националът Малинов пък има три двубоя в Лига Европа с екипа на Литекс.

Наставникът Нестор Ел Маестро също ще запише дебют като старши треньор на континенталната сцена. Той обаче има опит като помощник в Шалке 04 и е на скамейката при елиминирането на Левски на 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА.

Футболистите на ЦСКА с мачове в евротурнирите:
Станислав Манолев – 51 мача
Николай Бодуров – 17 мача
Борис Секулич – 15 мача
Витаутас Черниаускас – 14 мача
Данте Стипица – 11 мача
Рубен Пинто – 10 мача
Никола Колев – 4 мача
Тиаго – 4 мача
Кристиян Малинов – 3 мача
Жоржиньо – 2 мача
Александър Георгиев – 2 мача
Едвин Джеси – 1 мач
Общо мачове: 134

Вероятен състав: Черниаускас – Секулич – Бодуров – Чорбаджийски – Жеферсон – Пинто – Бикел – Тиаго – Десподов – Жоржиньо – Каранга
Oбщо мачове: 62


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ