България загуби последната си контрола преди Европейското след много слаба стрелба

баскетбол - младежи

Националният отбор на България по баскетбол за мъже до 20 загуби от Португалия с 47:54 в последната си контролна среща преди Европейското първенство за младежи. Шампионатът на Стария континент  ще се проведе в София и започва от 13 юли.

Двубоят се игра в новата мултифункционална зала към училище „Сейнт Джордж“ в столицата. Съоръжението пък премина отлично първия си тест, преди да приеме срещи от Евробаскет за младежи, уточнява бгбаскет.

След неособено атрактиво и резултатно първо полувреме и много пропуснати атаки, българските младежи водеха на почивката с 30:27.

Третата част бе пълна катастрофа, като в първите няколко минути от полувремето имаше отбелязана една-единствена точка, а за 10 минути двата тима си вкараха общо 16 точки, само шест от тях за България – 36:37.

Последната не премина много по-успешно и въпреки желанието и опитите, Португалия взе превес във финалните минути особено в подкошието.

Йордан Минчев завърши със 17 точки и 9 борби, Иван Алипиев добави 10. Целият отбор обаче бе с много слаби проценти на стрелба.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ